2014. október 24., péntek


 VÁROSLIGET CAFE & BAR

  http://www.varosligetcafe.hu/



nem az ételek:

Csak röviden, mert tán nem ez a legfontosabb, de: ciki, térd alá lógó hózentróger az egyébként kedves, és felkészült pincéreken. Belépéskor fogadtak,  szép belső, ízléses és informatív étlap.

az ételek:

előétel:

pecsenyekacsamáj-pástétom friss zöldségekkel 

Szokásos, csatos üvegben szervírozott, kamuházias de elsőosztályú kacsamájpástétom vékony zsiradék filmréteggel  lezárva, közepes minőségű kenyérrel tálalva. A friss zöldségek a képen látható kerti marhaságokat jelölik. Hiányoltuk a lilahagymát, ezt kérésünkre két percen (1:47) belül pótolták.Az asztalon unalmas sószóró, ám cserébe a máj szempontjából külön figyelmet érdemlő friss borsot őrlő borsmalom. 



 főételek: 

csirkepaprikás túrós csuszával
rántott csirke burgonyapürével és körtekompóttal

rántott csirke és csirkepaprikás
A csirkét sósavas kádba dobták, melyet az rostjainak szétesésével próbált megbosszulni. Újabb revansként a séf pankó morzsa alá  hantolta, melyet már mi bosszultunk volna viszont, ha nem lágyulunk el a kenyeres kosárban való szervírozástól és attól a heroin-flashtől , mely a kosárban lapuló egyetlen  rántott máj elfogyasztásának rövid, ám annál nagyobb amplitúdójú élménye jelentett. A körtekompót állaga és hőmérséklete is tökéletes, édes sem volt túlságosan, így nem tolakodott a nemcsak külcsínyét tekintve hibátlan burgonyapüré elé. A KFC-s stripseknél eggyel vidékibb mellrészek ízletesek voltak, de a filézett combok megsínylették a kínzást, és kissé rózsaszínes színük sem a gondos elkészítésről árulkodott. 

A paprikás csirkén ugyan halkan, de összekülönböztünk. Egyikünk szerint valami nem stimmelt a színével, míg másikunk az "újragondolás" mellett agitált. A szaft barbacue szósz jellegét idéző gyanús állagában egyetértettünk. A túróstészta-roll csecse, de ha  az ízekre szorítkozunk, egyértelműen parasztvakítás. Késeinket precízen forgatva hamar feltártuk a hiba okát: több olyan réteget is találtunk, mely túró helyett csak magamagával találkozott.


desszert: 

Somlói galuska


A somlói galuska elbírt volna még egy kis tejszínhabot, és a narancs- és citromhéj is csak a receptúrában szerepelt. Ha létezne somlói-szépségverseny, biztos magas pontot kapott volna a fagylalt-gombócokként tálalt sűrű, kissé márványos, rétegelt piskóta, ám fogyasztása közben az ízlelőbimbók egymást tiporva kutatták a diót, rumot s baracklekvárt, a fent említett citrusokról nem is beszélve. A somlói értékelése egyébként is nehéz és hálátlan műfaj. Ennek legfőbb oka a desszert számos részletéből adódó megannyi variációja, így megítélésének végtelenül szubjektív mivolta. Mindezek miatt a jövőben tartózkodunk is ennek, a Manna nonstopoktól a legdrágább honi cukrászdákig megtalálható hungarikumnak ízekre-szedésétől.  







nemétel:
enteriőr/miliő/kiszolgálás/étlap: 9.0 / 9.0 / 9.5 / 10.0 = 9.4

étel: 
előétel/főétel1/főétel2/desszert: 9.0 / 6.0 / 6.5 / 7.0 = 7.1



Átlagárak:

előételek: 2.400 Ft
levesek: 1.000 Ft
főételek körettel: 3.200  Ft
desszertek: 1.000 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése